- TRŽIŠTE - /12.08.2020./ Produktna berza Novi Sad: kukuruz 19.20 din/kg , pšenica 17.90 din/kg , soja 42.60 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Čikagu: kukuruz 12.33 din/kg , pšenica 17.98 din/kg , soja 32.59 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Mineapolisu: kukuruz 11.50 din/kg , pšenica 14.49 din/kg , soja 30.53 din/kg ; /12.08.2020./ Berza u Parizu: kukuruz 19.26 din/kg , pšenica 20.87 din/kg , soja - ;

Poslovnost

 

POKRAJINSKI ZAVOD ZA ZA┼áTITU PRIRODE NASTAVLJA SARADNJU SA GAZDISNTVOM RADOJEVI─ć U DELIBLATSKOJ PE┼á─îARI

Novi Sad, 12.januar 2021.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i za┼ítitu prirode prihvatio je prigovor Aleksandra Radojevi─ça na re┼íenje Zavoda za za┼ítitu prirode, kojim mu je ukinuto kori┼í─çenje pa┼ínjaka za 1.300 grla razli─Źite stoke u Deliblatskoj pe┼í─Źari. Ovaj predmet je upu─çen Zavodu za za┼ítitu prirode na ponovno razmatranje i ju─Źe je svoju ┼żalbu u Zavodu obrazlo┼żio Aleksandar Radojevi─ç, a razgovarao je i u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i ┼íumarstvo, sa sekretarom ─îedomirom Bo┼żi─çem.

Tek danas smo uspeli da ostvarimo kontakt sa Radojevi─çem, koji i nije bio raspolo┼żen za ve─çu pri─Źu, jer, kako re─Źe, jo┼í nema novo re┼íenje u rukama.

  • ┼Żelim da se zahvalim pokrajinskim sekretarima Vladimiru Gali─çu i ─îedomiru Bo┼żi─çu za razumevanje potreba mog gazdinstva u ispa┼íi stoke, koju koristim 14 godina u Deliblatskoj pe┼í─Źari, uz odli─Źnu saradnju sa Zavodom za za┼ítitu prirode, na ─Źiji poziv sam do┼íao i isto tako dobru saradnju sa „Vojvodina┼íumama” – ka┼że Radojevi─ç, dodaju─çi da takvu podr┼íku o─Źekuje u ovoj i narednim godinama.
  • Vladimir Gali─ç

Ovaj farmer je, prema njegovim re┼íima, u Zavodu za za┼ítitu prirode postigao sporazum o produ┼żetku ispa┼íe i spreman je da prihvati, kao i do sada, sve uslove koje je potrebno da realizuje na prostoru Korn u Deliblatskoj pe┼í─Źari. Podsetio nas je da je uspeo „da oslobodi” desetine hektara zemlji┼íta u ovoj pe┼í─Źari od korova i time je pomogao br┼żi razvoj bagrema. On tvrdi da su za odr┼żavanje biodiverziteta u pe┼í─Źari pogodna kombinovana stada – koze, ovce, a i krave, za koje tokom godine tamo i nema dovoljno hrane.

Aleksandar Radojevi─ç, sa dva sina, ima najbrojnije stado razli─Źite stoke u Srbiji i nastavak saradnje sa Zavodom za za┼ítitu prirode uveliko ─çe pomo─çi profitabilnost proizvodnje.

Ovaj farmer je za „Agroservisplus” rekao da je u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, u razgovoru sa ─îedomirom Bo┼żi─çem, shvatio kako sekretar i saradnici razumeju i podr┼żavaju model sto─Źarstva kojim se on bavi i da su izrazili volju da njemu i ovakvim gazdinstvima daju podr┼íku objavljivanjem razli─Źitih konkursa za dodelu bespovratnih sredstava.

─îedomir Bo┼żi─ç

Kao ┼íto smo ju─Źe i naslutili da ─çe biti otkazan dana┼ínji protest ispred Zavoda za za┼ítitu prirode, a povodom neprihvatljivog re┼íenja za ovog farmera, to se danas i dogodilo. Radojevi─ç se jutros zahvalio svim sto─Źarima koji su mu dali podr┼íku za nastavak saradnje sa Zavodom.

  • Mislim da smo stru─Źno i fakti─Źki razjasnili razloge za nastavak mog opstanka u Deliblatu i ja ceo postupak Zavoda za za┼ítitu prirode pripisujem nedostatku sabranih informacija o stanju na terenu i ┼żelim da i dalje pokazujem uva┼żavanje Zavoda za za┼ítitu prirode i „Vojvodina┼íuma”, jer su prepoznali model sto─Źarstva koji mnogi ┼żele u Evropi,  a malo njih ima takvu ┼íansu – zaklju─Źio je Radojevi─ç.---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Kako Pove─çati Prinos 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---