POČELA 27. KOBASICIJADA U TURIJI

 

Turija, 22. februar 2011.

 

Danas je u Turiji, degustacijom turijske kobasice organizovane za donatore i proizvođače, počela 27. Turijska kobasicijada.

Za petak je predviđen gurmanski dan za ljubitelje svinjskog paprikaša, a centralni događaj je u subotu 26. februara, kada će biti mnogobrojnoj publici ponuđena na prodaju kobasica dugačka 2.027 metara. Ova kobasica prodavaće se po dužnom metru za 400 dinara. U subotu u podne, kada će publika imati priliku da kupi proizvod - ginisovog rekorda, biće dodeljene i nagrade najboljim proizvođačima iz kućne radinosti, kao i iz industrijske proizvodnje. Očekuje se da će ovogodišnju kulinarsku manifestaciju u Turiji posetiti više od 30.000 znatiželjnih građana iz cele zemlje, a dolazak su najavili posebnim autobusima gosti iz Hrvatske, Ukrajine, Rumunije i Mađarske.

- Sve službe koje se bave organizacijom ove priredbe završile su svoj posao i zajedno sa mesnom zajednicom spremni smo da dočekmo goste i budemo dobri domaćini – obavestio nas je Miroslav Medurić. - Sva ponuda jela i pića je kontrolisana i inspekcije su obavile uvid u celokupnu ponudu. I pored toga što nas naša opština finansijski ne podržava a na ovoj priredbi uzima taksu, nismo ugroženi u realizaciji predviđenih programa jer imamo izuzetno veliki broj donatora i sponzora – zaključuje Medurić. (AgroServis)