BEOGRAD PRESTONICA VINA

 

Beograd, 25. februar 2011.

Drugi sajam vina, nakon skoro dve decenije, okupio je u Beogradu više od stotinu izlagača iz dvadesetak zemalja sa više od hiljadu ponuđenih vrsta vina.

Posebnu pažnju ljubitelja božanske kapljice pobudila je ponuda vina iz Hrvatske i Slovenije, što je uz kvalitetnu ponudu domaćih vina naš glavni grad učinilo svojevrsnom prestonicom izuzetnih vina.

Nakon duže pauze degustirana su dalmatinska i istarska vina na štandu Agrokora. Ova kompanija u asortimanu ima vina iz regiona Podunavlja, Pleševca, Istre, srednje i južne Dalmacije.

Diana Jurković, rukovodilac izvoza vina iz Agrokora, za „AgroServis” kaže:

- Primetili smo da posetioci u ova dva dana poseban interes imaju za vrhunska bela vina i ona sa ostrva i Istre. Čuli smo zahteve za kupovinu, ali to na sajmu nije moguće, već će se sva izložena vina uskoro naći u prodaji u „Idei”.

Posetiocima sajma uručena je karta puteva vina Srbije, sa 33 naselja i 46 vinarija. Cela karta obeležena je sa osam vinskih puteva za regione: Palić, Fruška gora, Topola, Negotin, Smederevo, Knjaževac i Aleksandrovac.

Pripremljeni putokazi za ove putne pravce biće postavljeni čim vreme dozvoli, kažu u Turističkoj organizaciji Srbije.(AgroServis)